Naslovnica ILIJAŠ U organizaciji AMK Ilijaš danas od 10 sati biće održan Auto Rally...

U organizaciji AMK Ilijaš danas od 10 sati biće održan Auto Rally „Ilijaš 2024“

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Druga ovosezonska utrka u OSV šampionata je u Nedjelju 07.07.2024. godine u Ilijašu u organizaciji AutoMoto Klub Ilijaš.

Svi posjetioci će imati priliku na jednom mjestu da vide “majstore čunjeva” u tehnički naj zahtjevnijoj disciplini u auto moto sportu. Uz dosta buke, sprženih guma i dima, predstavit će se vozači iz Ilijaša, Jajca, Tuzle, Donjeg Vakufa, Travnika… koji ce u dva ispita spretnosti pokazati svoje vještine, brzinu, okretnost, ali i spremnost njihovih bolida. Pozivamo sve ljubitelje sporta, adrenalina, gledaoce, navijače da posjete ovaj event “Auto Rally Ilijaš 2024” koji se održava i sklopu manifestacije “Ilijaški dani 2024” a počinje u 10h na platou ispred trgovačkog centra Bingo.

Poseban poziv upućujemo ljubiteljima automobila, brze vožnje, potencijalnim takmičarima da dođu u nedjelju i da uzmu učešće na ovom takmičenju i pokažu svoje umijeće na stazi u kontroliranim uslovima, te da zajedno promovišemo sportski duh, sigurnu vožnju a i razvijamo i omasovljujemo ovu vrlo atraktivnu disciplinu.

AMK Ilijaš se do sada pokazao kao izuzetno dobar domaćin tako da sa pravom očekujemo rekordan broj takmičara, te moramo istaći da će ovaj put za naš klub nastupiti rekordnih 17 takmičara. Svim takmičarima kao i posjetiocima želimo sretan dolazak i ugodno druženje.