Naslovnica FOTO U Mrakovu svečano završena Škola Kur’ana za 60 polaznika

U Mrakovu svečano završena Škola Kur’ana za 60 polaznika

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U četvrtak, posljednjeg dana mjeseca ramazana, poslije jacije-namaza u džamiji u Mrakovu svečano završena Škola Kur’ana za 60 polaznika.

Naime, u toku mjeseca ramazana polaznici mektebske nastave imali su priliku usavršavati svoje učenje Kur’ana i učiti napamet nove odlomke iz Kur’ana nekoliko dana u sedmici.

Za razliku od ranijih godina, u projektu Škole Kur’ana učešće su imali i oni koji su željeli naučiti kur’ansko pismo (sufaru). Četvero takvih je uspjelo završiti cijelu sufaru: Nuhanović Esmir, Kulo Ajla, Sakić Muamer i Ramić Ismet.

Ovom prilikom su im uručene diplome i dodijeljeni Kur’ani iz kojih će narednih godina učiti Kur’an.

Sejid ef. Strika, imam džemata Mrakovo, prozvao je sve polaznike i uručio skromne bajramske paketiće kao vid nagrade za trud koji su uložili dolazeći u Školu Kur’ana u toku mjeseca ramazana.

Također je ukazao na značaj ovih projekata te se zahvalio roditeljima i donatorima na podršci pri realizaciji ovakvih i sličnih projekata.

Voditelj Škole Kur’ana ove godine je bila Nedžada Ibrahimović, svršenica Fakulteta islamskin nauka u Sarajevu i student postdiplomskog studija na istom fakultetu, inače vrlo vrijedna aktivistkinja džemata Mrakovo.

Iz džemata se zahvaljuju Medžlisu islamske zajednice Sarajevo na podršci koju pruža za ovakve i slične projekte.