Naslovnica IZDVOJENO Svečano otvorena Manifestacija “Ilijaška zima”

Svečano otvorena Manifestacija “Ilijaška zima”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Nastupom popularnog animatora Šašavka na Trgu Alije Izetbegovića u Ilijašu svečano je otvorena kulturno-zabavna Manifestacija ILIJAŠKA ZIMA 2024 u organizaciji JU KSC i Radio Ilijaš, te podršku Općine Ilijaš i Turističke zajednice KS.

Otvorenju su prisustvovali i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i pomoćnica  načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić.

U svom obraćanju direktor Ustanove Nermin Hodžić naglasio je da mu je velika čast što prvi put i to na početku godine možemo ovome gradu, a posebno djeci pokloniti sadržaj za njihovu zabavu i aktivnosti kako bi kvalitetno ispunili slobodno vrijeme i za ljepši zimski raspust. Podsjetimo, uz Ledenu plohu, programom su predviđeni i mnogobrojni ostali sadržaji poput pozorišnih predstava, radionica za djecu, zabava, koncerata, promocija knjiga, filmskih maratona i dr.

-Nadam se da je ovo samo jedan u nizu sadržaja koje ćemo organizirati ove i sljedećih godina kako bismo obogatili kalendar kulturnih događaja u našem gradu i da će svaka sljedeća godina biti bolja na naše i vaše zadovoljstvo. Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekat i molim vas da se čuvate, posebno djecu prilikom klizanja. Uživajte u narednih 25 dana i cjelokupnom programu  ILIJAŠKE ZIME, kazao je Hodžić.

U nastavku programa djeca su uživala uz ples, pjesme i muziku popularnog Šašavka.

Program Manifestacije “Ilijaška zima 2024.” pogledajte u nastavku: