Naslovnica BIH Sutra zabrana točenja alkohola u pojedinim kafićima zbog svečanog otvorenja Arnaudija džamije

Sutra zabrana točenja alkohola u pojedinim kafićima zbog svečanog otvorenja Arnaudija džamije

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Zbog svečanog otvaranja obnovljene džamije Arnaudija u Banjoj Luci sutra će u nekoliko ulica u blizini ove džamije biti obustavljen saobraćaj i zatvoreni ugostiteljski objekti dok će u nekoliko biti zabranjeno točenje alkohola.

Početak svečanog otvorenja Arnaudije zakazan je za 11 sati, dok su mjere obustave saobraćaja i privremene zabrane rada ugostiteljskih objekata na snazi od sedam sati.

Na zahtjev Policijske uprave Banja Luka, čiji je zadatak da osigura nesmetano održavanje kulturno-vjerske manifestacije otvaranja džamije Arnaudija, donesena je i naredba o privremenoj zabrani rada ugostiteljskih objekata, te točenja alkoholnih pića u pojedinim ugostiteljskim objektima.

Ovom naredbom od sedam do 17 sati privremeno se zabranjuje rad u ugostiteljskim objektima koji se nalaze na širem prostoru oko objekta Arnaudija u ulicama Braće Mažar i majke Marije, Meše Selimovića, Branka Majstorovića, Bulevar Cara Dušana, Vojvode Momčila, Simeuna Đaka, Kralja Petra I Karađorđevića, dok će u nekoliko ugostiteljskih objekata biti zabranjno točenje alkohola.

(E.F./AA)