Naslovnica +OSTALO Stanje na putevima: Upozorenje iz BIHAMK-a

Stanje na putevima: Upozorenje iz BIHAMK-a

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Zbog povremeno jakih pljuskova vozače pozivamo na dodatan oprez zbog veće količine vode koja se mjestimično zadržava na kolovozu, saopšteno je danas iz BIHAMK-a.

“Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravamo na moguće mjestimične odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uslovima na putu”, navodi se u saopštenju.

Zbog sanacije mosta u mjestu Želeća na dionici M-17 Zenica-Žepče, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu kroz naselje Rakovica. Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-1.8 Tuzla-Orašje (u mjestu Cerik) od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

“Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: autoput A-1 dionice Visoko-Podlugovi i Sarajevo sjever-Vlakovo (vijadukt Reljevo), zatim magistralne puteve: Jablanica-Prozor, Doboj-Gračanica, Čelinac-Kotor Varoš i Jajce-Banja Luka, te sjeverni ulaz u Mostar i prolaz kroz Mostar. Prema informacijama prikupljenim od Granične policije na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta”, dodaje se u saopštenju.