Naslovnica BIH Spektakl u Sarajevu: Stotine mladih sportista učestvovat će na Europskom prvenstvu u...

Spektakl u Sarajevu: Stotine mladih sportista učestvovat će na Europskom prvenstvu u boksu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Sarajevo će od 23. juna do 30. juna 2024. godine biti domaćin EUBC Europskog prvenstva za dječake i djevojčice u boksu, za uzraste od 15 i 16 godina.

Ovo prestižno takmičenje okuplja najbolje mlade boksere iz cijele Evrope, koji će se boriti za titulu europskog prvaka u svojim kategorijama. Na događaju će učestvovati stotine mladih sportista iz preko 28 zemalja, pružajući priliku za nezaboravno iskustvo sportskog duha i međunarodne saradnje.

Takmičenja će se održavati u sportskoj dvorani hotela Hills na Ilidži, koja će biti prilagođena za potrebe ovog vrhunskog sportskog spektakla.

Ovaj sportski događaj nije samo prilika da se vidi budućnost europskog boksa, već i da se promovišu vrijednosti sporta kao što su disciplina, posvećenost i fair-play.

Sarajevo će, kroz ovaj događaj, dodatno učvrstiti svoju poziciju na sportskoj karti Evrope i svijeta. Pozivaju se svi ljubitelji sporta da se pridruže i podrže mlade sportiste u njihovim nastojanjima da ostvare svoje snove. Ulaz na događaj je slobodan.