Naslovnica FUDBAL Sjajni rezultati OFK Ilijaš

Sjajni rezultati OFK Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Iako postoji tek drugu godinu, tačnije od augusta 2014. godine, ekipa OFK Ilijaš iz Ilijaša već do sada je ostvarila briljantne rezultate  na nastupima širom naše zemlje, ali i u inozemstvu.

Svojim igrama na brojnim domaćim i inozemnim turnirima, ali i u prvenstvu omladinske fudbalske lige Kantona Sarajevo, omladinski pogon ovog kluba privukao je veliku pozornost nogometnih stručnjaka, trenera, skauta, prijatelja nogometa… O počecima rada ovog uzornog sportskog kolektiva, ostvarenim rezultatima, trenerima i planocima Predsjednik Skupštine kluba Adnan Abadžija rekao nam je sljedeće:

Naš klub je veoma mlad, nema još ni dvije godine od njegovog formiranja, a koji je nastao na incijativu grupe roditelja i trenera, proslavljenog nogometaša, koji je igrao u brojnim klubovima, Namira Solaka, osnovali smo OFK Ilijaš.Veliki broj mladića, dječaka, omladinaca a ima ih svaki dan sve više i više, a dolaze iz Ilijaša, Podlugova, Ljubinića, Misoče i Lješeva, nastupa u kategoriji predpionira, pionira i kadeta. Moram napomenuti da se finansiramo uz pomoć roditelja i naših prijatelja-sponzora kluba, a da nemamo nikakvu pomoć od buđeta općine Ilijaš. No, i bez te općinske pomoći mi se takmičimo, treniramo, igramo u našoj zemlji i inozemstvu i  za sada smo ponosni na ostvarene rezultate svih naših selekcija, a za šta je najzaslužniji naš trener Namir Solak, koji maltene  sa ovim igračima provodi dvadeset četiri sata svakog dana. Ono što nas najviše ometa u našem još boljem nastupu je nedostatak uvjeta za treniranje i igranje mečeva. Do ove polusezone igrali smo na stadionu u Župči, a sada smo domaćini na stadionu u Ljubinićima.

Za vrlo kratko vrijeme ostvarili ste odlične rezultate,u BiH,ali i inozemstvu?!

Pa sigurno da smo svojim igrama i rezultatima „iznenadili“  sportsku javnost, jer u prvenstvu omladinske lige Kantona Sarajevo, naši kadeti su ubjedljivo prvi, jesenji prvaci, sa  maksimalnih 9 pobjeda, a bolji smo bili, između ostalih,od ekipa Sarajeva, Željezničara, Glasinca, Vrbanjuše, SAŠK Napredka… pioniri su treći a predpioniri su završili na osmoj poziciji. Osim ovih rezultata osvojili smo nekoliko prvih mjesta na regionalnim turnirima u Tuzli, Sarajevu, Sokocu, Visokom, Čajniću…Već smo nastupali na velikom turniru u Lucernu (Švicarska) a gdje smo  2014. god. u konkurenciji  36 ekipa zauzeli  8. mjesto, a ove (2015. god.) bili smo još bolji,zauzeli smo četvrto mjesto u konkurenciji čak 48 ekipa. Takođe, u gradu Trebnje (Slovenija)  sve tri naše selekcije osvojile su prvo mjesto u jakoj konkurenciji. Sve ovo pokazuje  koliko kvalitetno se radi našem klubu i potvrđuje da imamo par sjajnih nogometaša čije vrijeme tek dolazi, a već sada su na „radaru“ naših poznatih Premijer ligaških ekipa. U budućem periodu očekujemo  još bolje rezultate, bolje uvjete za treniranje i igranje,a onda će  igre i rezultati naših selekcija biti za pamčenje i pričanje.

Autor: Rešad Mamela /ilijas.info