Naslovnica BIH Severina će nastupati za Novu godinu u Sarajevu

Severina će nastupati za Novu godinu u Sarajevu

Foto: Armin Durgut/Pixsell
Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas
Grad Sarajevo već odavno je počeo planove za javni doček 2025. godine, a kako saznaje Klix.ba dogovoren je nastup Severine.
Nakon obavljene analize i konsultacija, prezentirana je ideja da se angažuje regionalno popularna pjevačica Severina Vučković, koja je izrazila interes da nastupi na javnom dočeku Nove 2025. godine u Sarajevu.Kako Klix.ba saznaje, postignut je dogovor te bi Severina trebala održati koncert za reprizu Nove godine, tačnije 1. januara. Također, dogovara se i nastup svjetski poznatog DJ-a Salvatorea Ganaccija koji bi trebao nastupati 31. decembra.

Doček Nove godine bit će upriličen ispred Vječne vatre u Titovoj ulici, a imena Severine i Ganaccija trebala bi privući veliki broj turista iz cijelog regiona i BiH.

Inače, u 2024. godinu glavni grad naše zemlje ušao je sjajnim dočekom, a ispred Vječne vatre nastupala su čak četiri benda. “Sarajevsku priču” činila su tri benda Bombaj Štampa, Zabranjeno pušenje i Crvena jabuka, kao i Lela i Laka.

S obzirom na to da su ove godine za organizaciju dočeka Nove 2025. godine u budžetu Grada Sarajeva osigurana veća finansijska sredstva očekuje se pravi spektakl.

(klix.ba)