Naslovnica BIH Ryanair od jula uvodi novu avioliniju: Evo gdje će se letjeti iz...

Ryanair od jula uvodi novu avioliniju: Evo gdje će se letjeti iz Sarajeva

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Nakon što je aviokompanija Ryanair najavila uvođenje letova iz Sarajeva na proljeće 2024. godine te predstavila pet destinacija na kojima će se letovi odvijati, čini se kako je kompanija odlučila otvoriti i dodatnu avioliniju.

Prema ranijim najavama Ryanaira, kompanija će na proljeće prevoziti putnike iz Sarajeva za Memmingen, Goteborg, Brisel, London i Milano.

Ipak, prema informacijama sa zvanične stranice, od jula 2024. godine kompanija planira uvesti i dodatnu liniju i to prema Grčkoj, odnosno gradu Solunu. Kako se navodi na stranici, jednosmjerna karta za Solun koštat će 58 eura.

Podsjetimo, glavni komercijalni direktor Ryanaira Jason McGuinness u razgovoru za Klix.ba je izjavio kako kompanija želi ostati u Sarajevu i iz godine u godinu povećavati broj letova.

“Mislim da je Sarajevo uvijek predstavljalo prazninu kada je riječ o Ryanairovoj mreži aviolinija. Iako naše poslovanje vršimo sa 240 aerodroma i 40 zemalja, uvijek je bila želja nas u Ryanairu da letimo i iz Sarajeva, ali troškovi su bili preveliki. Sada je tu menadžment koji osjeća situaciju, vlada je proaktivna kako bi privukla turiste i sve što ide uz turizam. Općenito, bilježimo rast na Balkanu. Ako vidite šta smo uradili u Zagrebu sa četiri aviona i milion putnika, kao i rastom u Tirani i generalno u Evropi, Ryanair je jedina kompanija koja bilježi rast, ostale kompanije ne bilježe rast i zato smo i ovdje”, rekao je McGuinness.