Naslovnica ILIJAŠ Program Manifestacije “Ilijaški dani 2024”: Bogat sadržaj prilagođen svim generacijama

Program Manifestacije “Ilijaški dani 2024”: Bogat sadržaj prilagođen svim generacijama

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Ovogodišnja Manifestacija  kulture, sporta i zabave „Ilijaški dani 2024“ održat će se od 30.6 do 7.07. nakon čega se pravi pauza sedam dana u vrijeme obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, te se nastavljalju 15.07., a zatvaranje Manifestacije planirano je za 25.07.  velikim koncertom Enesa Begovića.

Nakon pozitivne reakcije publike na Manifestaciju “Ilijaška zima” i Manifestacija “Ilijaški dani” dolazi u novom ruhu, uz duži broj dana, zvučna pjevačka imena, hit pozorišne predstave, filmovi, promocije knjiga, izložbe, edukativne i zabavne sadržaji i radionice za djecu, brojni atraktivni sportski događaji.

–Nastojali smo i kvalitativno i kvantitativno obogatiti Manifestaciju “Ilijaški dani”, imamo niz aktivnosti i programa kojima će građani biti zadovoljni i kojima ćemo, nadamo se,  osvojiti njihovu pažnju. Već u nedjelju 30. juna imat ćemo izložbu grafika Ismeta Hadžića, detaljan program građani mogu pogledati na našoj web i fb stranici, oko 45 programskih sadržaja prilagođenih svim ukusima i svim generacijama. Zvanično otvorenje Manifestacije je u ponedjeljak 01. jula u 21:00 koncertom Hanada Džehverovića. Prije toga, tradicionalno obilježavamo godišnjicu formiranja naše 126. Ilijaške brigade, imat ćemo Svečanu akademiju. Dakle, počinjemo sjećanjem na dane herojskog otpora našeg naroda i domovine, organiziranja u ratnim najtežim okolnostima, a zatim nastaviti koračiti u budućnost, jer je to naša ideja vodilja-utemeljenost u prošlosti, tradiciji koja nam je omogućila ovaj prostor slobode, uz odgovornost prema mlađim generacijama da ta sjećanja prenesemo na njih i nastavak koračanja u budućnost, najavio je predsjednik Organizacionog odbora Manifestacije i direktor JU KSC Radio Ilijaš Nermin Hodžić.

Dio aktivnosti i ove godine je dislociran u područja izvan gradske jezgre, te će tako koncert Aldijane Tuzlak biti održan u Kamenici, a Haruna Mehmedagića u Srednjem, a bit će obezbijeđen i besplatan prijevoz za neke veće događaje za stanovnike iz udaljenijih naselja općine Ilijaš.

–Manifestacija se završava velikim koncertom Enesa Begovića na gradskom šetalištu 25. jula u 21:00. Enes se vraća na scenu nakon porodične tragedije koju proživljava od prošle godine i zaista zahvaljujem njemu i njegovom timu za saradnju, kazao je Hodžić.

Hodžić se posebno zahvalio na finansijskoj podršci Općine Ilijaš, Općinskog načelnika i Općinskog vijeća, a Manifestaciju sponzoriše ove godine i BH Telecom, te se očekuje i podrška Ministarstva kulture i sporta KS.

Navodi i da će 30. juna biti i zatvaranje Barca campa za mlade nogometaše u organizaciji NK Ilijaš, a za vrijeme “Ilijaških dana” bit će održan i tradicionalni Kamp NK Dinamo u organizaciji Škole fudbala Tempo. Uz uživanje u čarima zabavnog parka svake noći, za najmlađe će pred kraj Manifestacije koncert  održati i omiljeni KiKe Budalike.

(radioilijas.ba)

PROGRAM MANIFESTACIJE “ILIJAŠKI DANI 2024”