Naslovnica BIH Prognoza za narednu sedmicu

Prognoza za narednu sedmicu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U ponedjeljak će jutro biti pretežno sunčano, uz umjeren porast naoblake tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od nula do šest, na jugu do osam, a dnevna od 12 do 18 stepeni Celzijusa.

U utorak je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći slaba kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 12 do 18, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 22 stepena.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Intenzivniji pljuskovi se očekuju u sjevernim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Prema kraju dana padavine slabe i prestaju, a razvedravanje tokom noći. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Poslije podne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 13, na jugu do 15, a dnevna od osam do 14, na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusa.

U četvrtak se očekuje pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje poslije podne. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od nula do šest, na jugu do osam, a dnevna od devet do 15, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa.