Naslovnica +OSTALO Prognoza vremena za naredne dane

Prognoza vremena za naredne dane

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme. U Krajini i višim područjima Bosne sa susnježicom i snijegom, a u nižim sa kišom. Vjetar će biti slab, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini prijepodne, umjeren do jak, jugozapadni vjetar, koji će poslijepodne oslabiti. Dnevne temperature iznosit će od 2 do 7, na jugu  od 12 do 18 stepeni. 

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nižim, a snijegom u višim područjima. U istočnim i sjeveroistočnim predjelima Bosne je najmanje vjerovatnoća za padavine. Padavine su uglavnom povremene i slabog intenziteta. Jutarnje temperature kretat će se od -4 do 2, na jugu od 4 do 7, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 9 do 13 stepeni. 

U utorak se očekuje oblačno vrijeme. U nižim područjima Bosne sa kišom i susnježicom, a u višim sa snijegom. U Hercegovini se očekuje kiša. Padavine će biti slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnje temperature kretat će se od -1 do 4, na jugu od 6 do 9, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 8 do 11 stepeni. 

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. Slabe padavine se očekuju u istočnoj Bosni, ponegdje u centralnim i južnim područjima BiH. U višim sa snijegom, a u nižim sa kišom ili susnježicom. Jutarnje temperature iznosit će od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 1 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni. 

U četvrtak se očekuje oblačno vrijeme, a u Hercegovini kiša. U višim područjima Bosne bit će snijega, a u nižim susnježica i kiša. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnje temperature kretat će se od -4 do 0, na jugu od 3 do 7, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 7 do 10 stepeni, saopćeno je iz Odsjeka zaanalizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.