Naslovnica +OSTALO Prognoza do kraja sedmice: Kakvo nas vrijeme očekuje?

Prognoza do kraja sedmice: Kakvo nas vrijeme očekuje?

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice? Meteorolozi kažu da velikih promjena neće biti. Obilnijih padavina neće biti, slabije se očekuje u četvrtak, a u višim predjelima moglo bi pasti malo snijega.

Temperature zraka bit će nešto ugodnije od onih na koje smo navikli tokom protekle sedmice. U nastavku pročitajte kakve nas vremenske prilike očekuju u utorak, srijedu, četvrtak i petak.

utorak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni u nizinama će prevladavati magla ili niska naoblaka, a u višim područjima sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 0 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 12 do 15°C.

srijedu u Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Po kotlinama u Bosni magla i niska oblačnost, a u višim područjima sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 0 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 11 do 14°C.

četvrtak u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa zapada koje će u nizinama u Bosnu uvjetovati slabu kišu, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –3 i 3°C, na jugu zemlje od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

petak u Bosni i Hercegovini prijepodne pretežno oblačno. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –5 i 0°C, na jugu zemlje od –1 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.