Naslovnica BIH Pripadnici GSS-a iz Bosne i Hercegovine žele ići u Gazu

Pripadnici GSS-a iz Bosne i Hercegovine žele ići u Gazu

Foto: Facebook / Potpredsjednik SG Bijeljina i članovi GSS posjetili ambasadora Palestine u BiH
Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina je sa članovima Gorske službe spašavanja iz Bijeljine Miroslavom Vujanovićem, Nenadom Jovanovićem i Spasojem Živanovićem posjetio ambasadora Palestine u BiH.

“Danas sam imao veliku čast da sa članovima Gorske službe spašavanja – stanica Bijeljina, Miroslavom Vujanovićem, Nenadom Jovanovićem i Spasojem Živanovićem, posjetim ambasadora Palestine u Bosni i Hercegovini, Njegovu ekselenciju Rezeka Namura”, izjavio je potpredsjednik bijeljinske Skupštine Mustafa Gradaščević.

“Nj. E. gospodinu Namuri iskazali smo izraze saučešća zbog trenutne agresije cionističkog režima i ubistava hiljada nedužnih civila u Gazi, a pripadnici GSS-a Bijeljina iskazali su spremnost da čim se steknu uslovi za odlazak, da sa timom i opremom otputuju u Gazu kako bi pomogli stanovništvu u saniranju štete od posljedica cionističkog bombardovanja”, kaže Gradaščević.

Gradaščević je istakao da će kao odbornik i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina, na prvoj redovnoj sjednici Skupštine Grada podnijeti inicijativu da Grad Bijeljina u skladu sa budžetskim mogućnostima izdvoji određena finansijska sredstava za pomoć nastradalom stanovništvu Gaze.

“U vremenu kad su mnogi ‘neutralni’, iz nekog razloga šute, kalkulišu, relativizuju stradanje palestinskog naroda, i ovaj put želim reći jasno i glasno, da sam svim svojim srcem i bićem uz Palestinu i palestinski narod – Ponosan sam na ljude sa kojima živim – Miroslav, Nenad, Spasoje… i Gorsku službu spašavanja – stanica Bijeljina”, zaključio je Gradaščević.

(radiosarajevo.ba)