Naslovnica FOTO Predstavnici Općine Ilijaš uručili prigodan poklon za porodicu Hodžić i njihove novorođene...

Predstavnici Općine Ilijaš uručili prigodan poklon za porodicu Hodžić i njihove novorođene trojke

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti g. Sanja Zagorac–Jozić i Pomoćnik načelnika u Službi za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i raseljena lica g. Nijaz Spahić, posjetili su porodicu Hodžić – supružnike Edinu i Admira i njihove bebe trojke, Ajru, Ajlu i Asju. 

Prilikom posjete, u ime Općine Ilijaš i Općinskog načelnika porodici je uručen simboličan poklon u iznosu od 1.000,00 KM.
Ovom prilikom g. Spahić je naglasio da postojeća pravna regulativa Kantona Sarajevo ali ni Bosne i Hercegovine nažalost ne predviđa olakšice za roditelje blizanaca, trojki, kako je to regulisano u Evropi i svijetu iako je poznato je da su potrebna znatno veća sredstva za izdržavanje blizanaca, trojki u odnosu na jedno dijete.

Bebe 3

Porodica Hodžić nije krila zadovoljstvo zbog posjete i srdačno se zahvalila na uručenom poklonu. 

Naime, bračni par Edina i Admir Hodžić, vantjelesnom oplodnjom, nakon 14 godina braka dobili su tri krasne djevojčice. G. Edina kaže da nisu odustajali od vještačke oplodnje ma koliko bilo komplikovano, skupo i zahtjevno.  
Edina i Admir su iz Srebrenice, a od 2006. godine nastanjeni su u Sovrlama u nedovršenoj kući koju su sami izgradili. Admir je zaposlen u Oružanim snagama BiH te dok je na radnom zadatku Edini oko beba pomažu Edinina i Admirova majka.  

Autor: Adha Masnopita