Naslovnica BIH Poziv u Školu građanske hrabrosti 2014

Poziv u Školu građanske hrabrosti 2014

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas
Fondacija Imam Petlju Gariwo poziva sve mlade od 18 do 30 godina da se prijave u školu građanske hrabrosti.
Poziv koji je stigao na našu adresu prenosimo Vam u cijelosti:
“Želite mijenjati stvari, a ne znate kako?Prijavite se u Školu građanske hrabrosti 2014 u organizaciji NVO „Gariwo“.

Škola će se održati na planini u blizini Sarajeva u periodu od 16. 7. do 24. 7., a pravo učešća imaju mladi od 18 do 30 godina s prostora BiH, Srbije i Hrvatske koji pohađaju srednju školu, fakultet ili su aktivisti. Rok za slanje prijava je 30. 6. 2014. do 12 h, a o rezultatima poziva ćete biti obaviješteni do 9. 7. 2014. godine.

Cilj Škole je edukacija mladih o građanskoj hrabrosti i podsticanje na građansku hrabrost kako bi izgradili zdravo društvo nakon posljedica politički orkestriranog nasilja i zla. Znanje i kompetencije mladi će dobijati kroz svakodnevne radionice i predavanja.

Da biste učestvovali u Školi građanske hrabrosti, potrebno je da pošaljete motivacijsko pismo s odgovorom na pitanje: Zašto želite učestvovati u Školi građanske hrabrosti?, kratku biografiju te da popunite aplikacijski formular koji možete preuzeti ovdje. Poželjno je da uz prijavu dostavite i jednu ili dvije preporuke koje Vam mogu napisati Vaši nastavnici, profesori, predsjednici organizacija u kojim ste aktivni ili s kojim surađujete i sl. Dokumentaciju je potrebno poslati putem e-maila na adresu: melisa_ismicic@hotmail.com.

Škola ima kapacitet za 25 kandidata o kojima će odlučiti Komisija za izbor. Učesnicima Škole građanske hrabrosti 2014 bit će dodijeljen certifikat o završenoj Školi kojim se stiče pravo edukacije vršnjaka o građanskoj hrabrosti.

Troškovi prevoza kao i puni pansion obezbijeđeni su svim učesnicima.

Škola se organizuje zahvaljujući podršci Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, a organizacijski partner je Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji.

Direktorica Škola građanske hrabrosti”

Melisa Kapić
NVO „Gariwo“
Gabriele Moreno Locatelli 11
71000 Sarajevo

Mail:  melisa_ismicic@hotmail.com

Mob: +387 61 400 840
Tel:   +387 33 259 455
Fax:  +387 33 259 456