Naslovnica BIH Porodici iz Gaze Sarajlija besplatno ustupio stan. Pomozi.ba otkrio detalje

Porodici iz Gaze Sarajlija besplatno ustupio stan. Pomozi.ba otkrio detalje

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Članovi Pomozi.ba posjetili porodicu Šahin koja je nedavno izbjegla iz Gaze i stigla u Bosnu i Hercegovinu.

Riječ je o doktoru Ahmedu Haled Šahinu, koji je u BiH 90-ih godina završio studij medicine, njegovoj supruzi Manaf, kćerkama Alijom, Lajlom i Fajruz, te sinom Osmanom koji boluje od cerebralne paralize i potrebna mu je 24-satna njega. U Gazi su ostali bez svega što imali – kuće, rodbine, komšija, prijatelja, karijera i studija, a ranije u još jednom izraelskom bombardovanju poginuo im je i sin.

Nakon dolaska u BiH, ova porodica je prvobitno bila smještena u Izbjegličko-prihvatnom centru u Salakovcu, nakon čega je doktoru jedan divni Sarajlija besplatno ustupio stan na korištenje.

Pomozi.ba im je sa zadovoljstvom pomogao da opreme stan namještajem koji je nedostajao, a pored toga donirali su im garderobu, hranu, higijenu i lijekove, sve to u vrijednosti 6.521,37 KM.

“Iako im je želja da se nakon završetka bombradovanja Gaze, vrate u svoj rodni grad, porodica Šahin će sigurno još dugo morati ostati u BiH, a mi ćemo se truditi da im budemo od pomoći i ubuduće, posebno zbog oboljelog Osmana, kojem su konstatno potrebni lijekovi i terapije koje nisu nimalo jeftine.

Nema šta ovi ljudi dosad nisu prošli, kakva iskušenja, boli i patnje, a nevjerovatno je koliko dobrote, ljubaznosti i milosti u njima ima. Svaki put nas dočekaju raširenih ruku, sa toplim zagrljaljima i riječima, a kući nas nisu pustili da idemo a da nismo probali njihovu kafu, voće i kolače, bez obzira koliko je sve to i njima potrebno. Oni kažu da su zahvalni nama, ali nisu svjesni koliko smo zapravo mi zahvalni što smo upoznali ovakve gromade od ljudi”, navode iz Pomozi.ba.

(radiosarajevo.ba)