Naslovnica IZDVOJENO Podizanjem zastave na Humu i intoniranjem himne počelo obilježavanje Dana državnosti BiH

Podizanjem zastave na Humu i intoniranjem himne počelo obilježavanje Dana državnosti BiH

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Povodom 25. novembra i obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine ovog jutra je na Humu iznad Sarajeva podignuta državna zastava. Obilježavanje je, osim podizanjem zastave, počelo i intoniranjem himne.

Svečanosti na brdu Hum prisustvovali su članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović.

Također, prisustvovali su i predstavnici gradske vlasti gradonačelnica Benjamina Karić i dogradonačelnik Samir Avdić te predstavnici kantonalne vlasti.

Obilježavanje dana kada je Bosna i Hercegovina nakon skoro pet stoljeća obnovila državnost nastavit će se nizom događaja i aktivnosti u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Dan državnosti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bit će obilježen, također, nizom aktivnosti. U devet sati planirano je polaganje cvijeća na Spomen-obilježju “Vječna vatra”, a zatim polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima u 9:30 sati na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika nezavisne Republike BiH Alije Izetbegovića.

U 10:00 sati će delegacije posjetiti Veliki park i Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, a zatim i Spomen-park Vraca. Osim toga, svečana akademija povodom Dana državnosti bit će upriličena i u Vijećnici dok će u zgradi Predsjedništva Bih biti organizovan prijem, a u organizaciji članova predsjedništva Komšića i Bećirovića.