Naslovnica BIH Počeo upis djece u predškolske ustanove u školsku 2024/2025. godinu

Počeo upis djece u predškolske ustanove u školsku 2024/2025. godinu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo je danas, 20. juna 2024. godine, otvorilo konkursni rok za upis djece u predškolske ustanove za školsku 2024/2025. godinu. Proces upisa djece sačinjen je iz četiri faze:

· Rezervacija (od 20. juna do 15. jula 2024. godine),

· Registracija, izmjene i dopune dokumentacije, te verifikacija dokumenata (od 20. juna do 16. jula 2024. godine),

· Odabir školskih ustanova (od 17. jula do 24. jula 2024. godine)

· Upis i predaja dokumentacije po obavještenju.

Ovim povodom, ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović izrazila je najljepše želje djeci koja počinju i nastavljaju rasti kroz odgojno-obrazovni put, njihovim roditeljima, kao i uposlenicima sarajevskih ustanova za predškolski odgoj.

“Ovo su veoma važni momenti za cijele porodice. Mi smo toga itekako svjesni, to je jedan od naših zadataka i zato se trudimo da upis djece bude što efikasniji i jednostavniji, bilo da je riječ o djeci koja se upisuju prvi put ili koja nastavljaju pohađati neku od naših predškolskih ustanova. Razvili smo set detaljnih i preglednih informacija i instrukcija, a koje su dostupne na web stranici resornog ministarstva. Također postoji i sistem podrške EMIS-predškolsko. Mi konstantno radimo na povećanju kapaciteta i uslova predškolskih ustanova, a rezultati su već vidljivi”, istakla je ministrica Hota-Muminović.

Detaljne informacije dostupne su putem linka: https://mo.ks.gov.ba/aktuelno/novosti/k-o-n-k-u-r-s-za-upis-djece-u-predskolske-ustanove-na-podrucju-kantona-sarajevo-za