Naslovnica ILIJAŠ Perzijsko-bosanski koledž obilježio Dan nezavisnosti BiH

Perzijsko-bosanski koledž obilježio Dan nezavisnosti BiH

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Imati nekoga na koga se osloniti možeš je blagodat koju sa sobom tek prijatelji nose – a najveći prijatelji u životu su nam naši roditelji. Ti brižni ljudi koji, zbog nas mališana, sijede glave zemljom hode.

Upravo se takve, moralne, vrijednosti kroz splet odgojno-obrazovnog rada u “Perzijsko-bosanskom koledžu sa internatom” ističu. Ljubav, prijateljstvo, poštovanje, tek su neki od bisera u niski odgoja što je Koledžovci oko srca svoga nose.

I ljubav prema domovini. Toj drugoj majci našoj. Zemlji ljepote. Mirisnom cvijetu na koji se uvijek, kao pčela, vraćamo.

A našoj se domovini Bosni i Hercegovini bliži još jedan rođendan – još jednom hodimo ka danu kada smo svi, u glas jedan, za cjelovitu i samostalnu, lijepu i spokojnu Bosnu i Hercegovinu glasali.

DSC_0580

I njen se mili rođendan, u žuto-plavo obojen, u srcima uronjen, u osmijehu i u pjesmi opjevan, nama približi. A Koledžovci, sa brižnim profesorima, prekrasnu atmosferu u Sarajevu i Ilijašu napraviše – i svi istinski, uz veselo drugovanje i slatko, uživaše. Jer domovina je najveća blagodat slobodna čovjeka – a mi Koledžovci to znamo, to osjećamo.

Bosno i Hercegovino, neka ti prošlost bude svjetlo budućnosti, a budućnost cilj sadašnjosti.

Bosno i Hercegovino, domovino naša mila, u srcu te nosimo i tobom se ponosimo.

Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine želimo svim Bosancima i Hercegovcima, te svima onima koji ovu prekrasnu domovinu osjećaju kao svoju.

Tvoji Koledžovci.

Foto galerija

Tekst: Admir Džanko