Naslovnica BIH Osnovna škola “Srednje” i OO “Carpe diem” ozvaničili saradnju na veoma važnom...

Osnovna škola “Srednje” i OO “Carpe diem” ozvaničili saradnju na veoma važnom projektu za školu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Direktorica Osnovne škole “Srednje”  Dženita Čehajić – Kulo i predsjednica organizacije “Carpe diem”, Elma Glamoč su potpisivanjem Memoranduma o zajedničkom djelovanju na prikupljanju finansijskih sredstava za adaptaciju podova u učionicama ozvaničili saradnju na veoma važnom projektu za ovu školu.

-U nastavku, želimo sa vama podijeliti ideju i pozvati vas na saradnju.  U toku ljetnog raspusta pokrenuli smo određene projekte adaptacije školskog prostora kako bismo osigurali adekvatan i siguran prostor za boravak, sticanje znanja i proaktivno djelovanje učenika i radnika škole sa svrhom kvalitetnijeg odgojno-obrazovnog rada. Zbog popuštanja cjevovoda grijanja i dotrajalosti podnih obloga koje su iz 1980. godine, kabineti predstavljaju sigurnosni rizik i opasnost za učenike, radnike škole kao i druge korisnike školskog objekta. Nažalost, sredstva koja smo obezbijedili nisu dovoljna. Vjerujemo da i mali doprinos svakog pojedinca može pomoći u saniranju problema i olakšavanja uslova školovanja i rada, navode iz OŠ “Srednje”.

Vašu donaciju možete uplatiti na broj žiroračuna:

1341191130000353, odnosno za devizne uplate BA391341191200202842, SWIFT kod: IKBZBA2X, otvoreni u ASA banci, sa naznakom “rekonstrukcija podnih obloga”. Računi su namijenjeni isključivo za ovu svrhu. U svakom trenutku donator mogu dobiti izvještaj o realizovanim aktivnostima i utrošenim sredstvima.

-Želimo naglasiti da je Osnovna škola „Srednje“ jedini objekat od značaja u ruralnom dijelu općine Ilijaš koji je udaljen 30 km od grada Sarajeva i 25 km od sjedišta općine i grada Ilijaša. Naše školsko područje obuhvata 2/3 općine Ilijaš a nastava se odvija u jednoj centralnoj i tri područne škole koje pohađa 215 učenika. U želji da zajedno olakšamo uslove školovanja i rada, srdačno zahvalni, Zajedno, za sretno i sigurno dijete., navodi učenici i kolektiv JU OŠ „Srednje“ i članovi Omladinske organizacije „Iskoristi dan – Carpe diem“.