Naslovnica BIH OŠ Stari Ilijaš za kratko vrijeme postala jedna od najboljih

OŠ Stari Ilijaš za kratko vrijeme postala jedna od najboljih

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Osnovna škola Stari Ilijaš proslavila je svoj drugi rođendan.

Prosvjetni radnici zajedno sa učenicima ove ilijaške škole su pripremili svečanost kako bi dostojno obilježili važan dan.

Osnovna škola je za veoma kratko vrijeme svog postojanja postala jedna od najboljih. Dokaz za to je postizanje visokog standarda, počevši od uspostavljanja produženog boravka za đake do postojanja stomatološke ordinacije koju u sarajevskom kantonu imaju samo dvije škole.

Rezultati

Direktor OŠ Stari Ilijaš, Mahir Dević,  je ponosan na dosadašnje rezultate i uspjehe škole.
Dević je je rekao kako je iznimno zadovoljan što Ilijaš ima jednu ovako odgojno-obrazovnu ustanovu te je naglasio kako su za to zaslužni svi uposlenici škole.

Kada su u pitanju budući uspjesi i realizacije planiranih projekata, postoji mogućnost da već u septembru djeci Ilijaša i roditeljima škola otvori vrata dječijeg vrtića.
Naime, ta ideja i završne analize se privode kraju a sami projekat bi ubrzo mogao biti i realizovan.

Napredovanja

Načelnik općine, Akif Fazlić, čestitao je uposlenicima na izvanrednim rezultatima koji su iza njih.

“Želim da u budućem radu napredujete i ostvarujete izvanredne  rezutate”-rekao je načelnik na organizovanoj svečanosti povodom proslave drugog rođendana škole, Akif Fazlić.

Uspjesima škole itekako doprinose  i učenici. Jedna od njih je vrijedna učenica šestog razreda Emina Pušina. “Kad sam krenula u ovu školu, odmah mi se svidjela. Nastavnici nam mnogo pomažu i na tome smo im jako zahvalni.”-rekla je Emina.