Naslovnica ILIJAŠ Općina Ilijaš i ove godine u samom vrhu UNDP-ovog MEG projekta

Općina Ilijaš i ove godine u samom vrhu UNDP-ovog MEG projekta

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Općina Ilijaš je učesnik UNDP-ovog četverogodišnjeg MEG projekta (2021-2025) koji ima za cilj demokratzaciju lokalne uprave u Bosni i Hercegovini, kao i uvođenje efektivnijih i efikasnijih javnih usluga za građane i građanke.

Projektom su obuhvaćeni ukupno 31 grad i općina sa područja cijele Bosne i Hercegovine i to kroz prvu fazu 10 gradova i općina, a kroz drugu fazu 21 grad i općina gdje se nalazi i Općina Ilijaš.

Kao što je poznato u prošloj godini, Općina Ilijaš je bila prvoplasirana i tom prilikom je ostvarila bespovratna sredstva u iznosu od 180.000 USD koja su utrošena za realizaciju dva projekta iz oblasti zaštite okoliša.

U ovoj godini Općina Ilijaš je drugoplasirana i ostvarila je pristup bespovratnim sredstvima u iznosu od 160.000 USD za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okoliša koji su definisani u Strategiji razvoja i budžetu Općine Ilijaš za 2024. godinu.

“Svim uposlenicima i uposlenicama Općine Ilijaš upućujem čestitke na ostvarenom rezultatu koji su i ove godine uložili velike napore i ostvarili zavidan rezultat, kao i uposlenicima i uposlenicama JKP “Vodostan” d.o.o Ilijaš koji su partneri Općine Ilijaš u ovom projektu.

Posebnu zahvalnost upućujem načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću na nesebićnoj podršci i zalaganju u reliazcaiji projekta kao i predstavničkom tijelu Općinskog vijeća Ilijaš koje je također dio ovog projekta.

Nadam se da će postignuti razultati u nerednom periodu nastaviti biti motivacija svima na izlaznoj evaluaciji početkom 2025. godine koja će dati konačnu usporedbu sa početnim stanjem pri ulasku u MEG projekat”, kazala je MEG koordinatorica Općine Ilijaš Merima Osmanović.

(radioilijas.ba)