Naslovnica ILIJAŠ Održano općinsko takmičenje iz informatike

Održano općinsko takmičenje iz informatike

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U prostorijama JU OŠ “Srednje” održano je općinsko takmičenje iz informatike za učenike od I do IX razreda iz pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš. Takmičare i takmičarke je pozdravila i upoznala ih sa propozicijama takmičenja stručna savjetnica za pitanje mladih, obrazovanje i NVO sektor u Općini Ilijaš Enisa Mešetović i predstavnik JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo Semir Salihović.

Takmičilo se ukupno 15 učenika raspoređenih u pet ekipa. Pobjedničku ekipu čine učenici OŠ “Đulistan”: Hamza Alihodžić, Harun Zahirović i Bilal Alihodžić. Drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ “Hašim Spahić” koju čine učenici: Ismail Bektešević, Amina Rožajac i Rejhan Šehović. Treće mjesto pripalo je OŠ “Podlugovi”, njihovu ekipu čine učenice Sumea Sokolar, Saudina Jusić i Zemira Osmanović.

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta novčane nagrade i priznanja. Takmičenja se održavaju u svim općinama KS u isto vrijeme, a zadatke za takmičenje pripremaju savjetnici Prosvjetno – pedagoškog zavoda.

Ilijas.ba