Naslovnica ILIJAŠ Održana promocija zbirke poezije “Stranac u okovima ljubavi“

Održana promocija zbirke poezije “Stranac u okovima ljubavi“

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Nakon dugo godina od promocije svog prvijenca pod nazivom „Negdje nad Unom i Sanom“, kulturni radnik, novinar, poetičar, sportista i čovjek sa mnogo životnih priča iz raznih sredina, Ešref Hadžić, održao je promociju svoje druge knjige, zbirku poezije „Stranac u okovima ljubavi“. Promocija je održana u prostorijama Kulturno-sportskog centra , 12.09.2014. godine u organizaciji BZK “Preporod“ Ilijaš i KSC i Radio Ilijaša.

Nakon uvodnih riječi promotorice Enise Mešetović, prisutnim se obratio autor knjige te pobliže pojasnio nastajanje ove zbirke. „Ovo je moja druga zbirka poezije u kojoj sam satko sve tegobe življenja jednog normalnog čovjeka u nenormalnom vaktu, vremenu pa čak i društvu. Zbirka poezije >Stranac u okovima ljubavi< namjenjena je svim onima kojima ljubav znači nešto više od obične riječi, bilo da je to ljubav prema ženi, majci, ocu, djetetu, prijatelju ili domovini. Ove pjesme neka vam posluže kao primjer da ne treba živjeti za nekoga ili za nešto, nego samo za sebe. Vjerujte mi na riječ, sva dobra koja počinite u životu jedino Bog pamti, sve ostalo pokrije zaborav i šaš.“, kazao je Hadžić

Citiranjem nekoliko predivnih pjesama koje su se našle u zbirci, predstavile su se učenice IX razreda Osnove škole „Hašim Spahić“ i Osnovne škole „Stari Ilijaš“: Emina Bešlija, Emina Kučinar, Enela Šečić, Zerina Dilberović i Seada Omerović.

(radioilijas.ba)