Naslovnica ODBOJKA Odbojkaši Ilijaša bolji od Domaljevca

Odbojkaši Ilijaša bolji od Domaljevca

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Odbojkaši Ilijaša su na gostovanju savladali ekipu Domaljevca i tako zauzeli 5. mjesto na ligaškoj tabeli i plasirali se u Play off Premijer odbojkaške lige BiH.

Što se tiče same utakmice samo je prvi set ponudio neizvjesnost. Nakon dosta borbe momci iz Ilijaša dolaze do prednostI i prvi set rješavaju u svoju korist rezultatom 25:23.

Nakon toga kao da je pao “teret” sa leđa odbojkaša Ilijaša i naredna dva seta su riješili u svoju korist bez nekih većih problema. Superiorno su vladali terenom tokom cijele utakmice i na kraju slavili sa 3:0 te tako ostvarili fantastičan rezultat ove sezone.

Za OK Ilijaš su nastupili Hrvačić, Bezdrob, Dervišević, Fatić, Čerimidžić, Tomić, Simović, Bešlija, Čamdžić, Osmanović, Ibišević i Kovačević.

Odbojkaši Ilijaša će se u play offu sastati sa ekipom Borca, sa kojom su ove sezone međusobno igrali dva puta i ubilježili dva poraza.

U prvom kolu uspjeli su im “otkinuti” bod na njihovom terenu kada je rezultat bio 3:2 za domaćina, dok su na svom terenu ubilježili poraz rezultatom 3:0 za Borac.

OK Ilijas