Naslovnica BIH Od rata u Gazi do novog početka u BiH: Evakuisani ljekar Ahmed...

Od rata u Gazi do novog početka u BiH: Evakuisani ljekar Ahmed Shahin počeo raditi u ASA Bolnici

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas
Doktor Ahmed Shahin iz Gaze, koji je nedavno došao u Bosnu i Hercegovinu usljed teške situacije u njegovoj domovini, sada je dobio posao u novootvorenoj ASA Bolnici u Sarajevu.
Shahin je ljekar iz Palestine, koji je 27 godina radnog iskustva proveo u radu s djecom i hitnoj pomoći. Od 1997. godine je radio u dječijim bolnicama u Gazi, a otkako je počeo rat, bio je jedan od onih koji su na prvoj liniji udara, liječeći ranjene i ugrožene.Zbog teške situacije u Gazi, bio je primoran napustiti svoj dom i doći u Sarajevo, a nedavno je objavio da traži posao, nakon što je dobio dozvolu za rad Ljekarske komore u BiH.

Iz ASA Bolnice su nam kazali da je doktor Shahin sada zaposlen kod njih, a na zvaničnoj stranici stoji i njegova biografija, u kojoj se navodi da je Medicinski fakultet završio u Tuzli 1995. godine.

“Iskusan kao ljekar opće prakse, hitne pomoći i kao dječiji ljekar. Posebno se ističe znanjem u vezi sa problemima dojenja”, navedeno je na zvaničnoj stranici ASA Bolnice.

Njegova supruga je također pokrenula mali “biznis” u Sarajevu, kako bi preživjeli nakon izbjeglištva iz Gaze, a riječ je o proizvodnji domaćeg palestinskog somuna. Građani Sarajeva su u ramazanu još jednom pokazali veliku solidarnost prema onima koji su ugroženi pa su tako masovno kupovali somune upravo kod porodice Shahin.

(klix.ba)