Naslovnica ILIJAŠ Od ponedjeljka počinje škola skijanja u organizaciji Sportske akademije “Ilijaš”

Od ponedjeljka počinje škola skijanja u organizaciji Sportske akademije “Ilijaš”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Škola skijajanja u organizaciji Sportske akademije “Ilijaš”, počinje u ponedjeljak, 11.1.2016. godine.

Ovo je prva škola skijanja u Ilijašu, a mogu je upisati dječaci i djevojčice uzrasta od 7 do 18 godina.

Za emisiju “Sport ponedjeljkom” koja se emituje na Radio Ilijašu govorili su Halid Dizdarević, osnivač udruženja Sportska akademija “Ilijaš” i instruktor skijanja  mr. sporta i tejelesnog odgoja Ahmed Šljivo.

-“Udruženje Sportska akademija „Ilijaš“ osnovano je 2009. godine i bavi se raznim sportskim aktivnostima. Između ostalog ove godine, nešto novo u Ilijašu- škola skijanja za djecu što smatram dobrom i pozitivnom sportskom aktivnošću za naš grad. Pored svoje osnovne aktivnosti što je nogomet, Sportska akademija „Ilijaš“ imala je za cilj u samom osnivanju i svojim djelatnostima da uključi i druge sportske sadržaje kao što su plivanje, skijanje i sve druge sportove za koje omladina ima afinitet“, kazao je Halid.

Halid i AhmedO programu škole skijanja govorio je Ahmed Šljivo.

-“Predviđeno je da obuka traje pet dana, od ponedjeljka do petka. Ono što je predviđeno programom je prvenstveno sama obuka, hrana, toplo piće, prevoz od adrese stanovanja do lokacije na kojoj će se vršiti obuka, osiguranje, cjelodnevna briga o djeci, diploma i zadnji dan je takmičenje sa poklon iznenađenjima. Obuka će se održati na Olimpijskim planinama, prva opcija je Bjelašnica. Ako bi bili popunjeni kapaciteti, druga opcija je Igman zbog manje gužve i više prostora. Jedan od razloga zašto djeca trebaju da se uključe u školu skijanja jeste i okruženje koje je prekriveno smogom, a sam odlazak na planinu znači i čist zrak. Neizostavno je druženje i zimske radosti“, kazao je Ahmed.

Školu će pored Ahmeda Šljive voditi i Namik Salkić i Adnan Nekić, također magistri sporta i tjelesnog odgoja.

Prva grupa počinje sa obukom 11.1.2016. godine. Prijave su i dalje u toku za naredne grupe koje će se obučavati odmah sedmicu nakon prve grupe.

Kontak telefoni na koje se mogu javiti svi zanteresovani su: 061 415 019, 062 216 258 i 061 510 212.

Skola skijanja