Naslovnica ILIJAŠ Obilježen Dan dječije radosti u Vrtiću Ilijaš

Obilježen Dan dječije radosti u Vrtiću Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Mališani Vrtića Ilijaš danas su tradicionalno obilježili Dan dječije radosti. Kao i prethodnih godina,  upriličena je priredba za najmlađe i njihove roditelje, koja je započela pozorišnom predstavom sa plosnim lutkama “Novogodišnja bajka“ nakon čega su djeca izrazila svoje novogodišnje želje te se zabavila uz muziku i ples.

Iako se radi o tradicionalnoj priredbi u organizaciji Vrtića Ilijaš, ove godine uposlenici vrtića odlučili su se da iznenade mališane na poseban način. „Ove godine, za razliku od prošlih godina, zajedno sa roditeljima odlučili smo da napravimo za djecu posebno iznenađenje.  Znači, roditelji su učestovali u akciji prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu novih igračaka u obje odgojne grupe i djeca će ove godine umjesto pojedinačnih paketića da dobiju četiri velika paketića sa didaktičkim igračkama i vjerujemo da će ih to posebno obradovati“, kazala je Sanela Džafić, odgovorni odgajatelj vrtića Ilijaš.

Uposlenici Vrtića Ilijaš ističu da je ova godina bila zaista posebna za njihovu ustanovu, prije svega zbog odlične saradanje sa roditeljima djece, nesebične pomoći Općine Ilijaš koja je i za ovu prigodu obezbjedila slatkiše i sokove za djecu, te vrijedne donacije Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet Ilijaš.

Uz mnogo smijeha i radosti, mališani i uposlenici Vrtića Ilijaš zaželjeli su svim građanima općine Ilijaš sretnu i uspješnu Novu godinu.

(radioilijas.ba)