Naslovnica ILIJAŠ Obavještenje za korisnike usluga JKP “Vodostan” d.o.o. Ilijaš

Obavještenje za korisnike usluga JKP “Vodostan” d.o.o. Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Poštovani korisnici i sugrađani,

Radi izbjegavanja mogućih nesuglasica ili zabuna, obavještavamo korisnike usluga JKP ”Vodostan” d.o.o. Ilijaš da se u zimskom periodu neće vršiti  redovno očitavanje potrošnje vode na vodomjeru.

Uredbom o opštim uslovima za vodosnabdijevanje vodom za piće, obradu i odvođenje otpadnih i atmosferskih voda (Sl.novine Kantona Sarajevo br.29/13) predviđeno je da se očitavanje vodomjera vrši po pravilu u jednakim – redovnim vremenskim razmacima, ali zimi, usljed niskih temperatura,  snijega, smrzavanja i drugih razloga koji radnicima  preduzeća otežavaju ili onemogućavaju pristup šahtu vodomjera, račun se ispostavlja akontativno, na osnovu prosjeka očitane mjesečne potrošnje u prethodna tri mjeseca. Ovakav obračun dovodi do manje, pozitivne ili negativne razlike u odnosu na stvarnu potrošnju,ali će se ta razlika poravnati prilikom prvog redovnog očitavanja vodomjera po proteku zimskog perioda, kad će se izvršiti obračun stvarne potrošnje.
Ovim putem molimo sve korisnike da zbog niskih temperatura pristupe zaštiti mjernih mjesta (vodomjera) umetanjem izolacijskog materijala  u mjerna okna (stiropor, staklena vuna i sl.), kako bi spriječili oštećenje i smrzavanje vodomjera tokom zimskih mjeseci, te na taj način izbjegli trošak zamjene oštećenog vodomjera koji snosi korisnik usluge.
Preporučujemo da za zaštitu ne koristite materijale koji upijaju vodu poput kartona, spužve, tekstila i sl.       

                                                                                 JKP”Vodostan” d.o.o. Ilijaš