Naslovnica BIH Obavještenje: Nova cijena karti za Trebevićku žičaru

Obavještenje: Nova cijena karti za Trebevićku žičaru

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Nadzorni odbor, na prijedlog uprave JP Sarajevo, na sjednici održanoj 29. novembra 2023. godine donio je Odluku o novoj visini cijene karte Trebevićke žičare kako slijedi:

  • Povratna karta 30 KM
  • Jednosmjerna karta 20 KM
  • Povratna karta sa uračunatim popustom 6 KM
  • Jednosmjerna karta sa uračunatim popustom 4 KM

Cijene sa uračunatim popustom odnosi se na osobe sa prebivalištem u BiH. Popust se ostvaruje dobrovoljim pokazom važećeg identifikacionog dokumenta. Novi cjenovnik će početi sa primjenom u petak 15. decembra 2023. godine.

Iz JP Sarajevo su dali i obrazloženje za donošenje navedene Odluke:
“Rukovodeći se činjenicom da već drugu godinu zaredom dolazi do povećanja usluga dristribucije električne energije, koja je glavni izvor napajanja postrojenja Sarajevske žičare, kao i da je za istu usljed eksploatacije bilo potrebno sprovesti niz servisa, pristupilo se donošenju ove Odluke. JP Sarajevo d.o.o. pristupilo je istraživanju tržišta te je ustanovljeno da su cijene karata za žičare u gradovima regiona dva puta skuplje nego cijene karata na Trebevićkoj žičari.
Donošenjem ove Odluke Uprava Preduzeća je povećala popust za osobe sa prebivalištem u BiH za 80% na cijenu povratne karte, kao i za jednosmjernu kartu. JP Sarajevo d.o.o. konstantnim ulaganjima u infrastrukturu, i dalje pristupačnim cijenama i kvalitetnim rješenjima, želi doći do konačnog cilja – zadovoljstvo posjetilaca Trebevićke žičare”, zaključili su iz JP Sarajevo.
(radiosarajevo.ba)