Naslovnica IZDVOJENO Nejra Durmić iz Ilijaša dobitnica priznanja i nagrade za najboljeg studenta prvog...

Nejra Durmić iz Ilijaša dobitnica priznanja i nagrade za najboljeg studenta prvog ciklusa studija na Fakultetu za upravu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Studentica Nejra Durmić dobila je priznanje i nagradu za najboljeg studenta prvog ciklusa studija na Fakultetu za upravu Univerziteta u Sarajevu.
Inače Nejra je redovan student četvrte godine prvog ciklusa studija na studijskom programu ,,Uprava” sa ukupnim prosjekom ocjena 9,71. Nagrada je predviđena za studenta čije akademsko postignuće i prosjek ocjena zaslužuje posebno priznanje, a to je upravo naša Nejra.

Finansijska sredstva za nagradu najuspješnijem studentu velikodušno je donirao prof. dr. Venan Hadžiselimović, generalni direktor HIFA Oil grupacije i gostujući predavač na Fakultetu za upravu.
Ova plemenita donacija predstavlja posebno ne samo priznanje izvanrednog doprinosa našoj akademskoj zajednici, već i podršku i motivaciju za studente koji su posvećeni izvrsnosti u svojim studijama.

Ova nagrada svakako je čast i Nejru smo pitali kakav je bio osjećaj da je primi.
– Nagrada je novčani iznos kojem nikada nisam težila na putu obrazovanja, ali kad sam vidjela da za svoj trud mogu dobiti nešto u obliku nagrade, bila sam sretna. Najveća čast mi je dobiti ovo priznanje, ali svjesna sam odgovornosti da nastavim sa dobrim rezultatima i opravdam povjerenje daljnjim radom i uspjehom na fakultetu i u budućoj karijeri.

Kada student dobije nagradu za najbolji prosjek ocjena svako prvo pomisli na sate provedene nad knjigom ali Nejra nam je o tome rekla- Smatram da je ključan angažman tijekom čitave godine, puno čitanja, redovnog učenja i može se doći do dobrih ocjena. Također, potrebno je što više prisustvovati predavanjima. Mojim profesorima dugujem zahvalnost za kvalitetna predavanja i za davanje dodatne snage da krenem još jače i agresivnije za boljitak društvene zajednice u cjelini i moj lični uspjeh. Naravno da je potrebno ,,zagrijati stolicu”, ali ništa nije nemoguće.

Uvijek kako kaže nađe se vremena i za odmor i vrijeme sa porodicom i prijateljima. Ističe da joj je porodica velika podrška i da je sve ovo postigla upravo zbog njihovog pružanja podrške, motivacije i ohrabrenja.
– Velike zahvale pripadaju i mojoj majci za nježnost, brigu, niz žrtvi, ljubavi, razumijevanja, vrijedne savjete svih ovih godina i poticanje da djelujem u pravom smjeru. Hvala joj za vjeru u mene, jer vjera roditelja je najmoćnija stvar na svijetu.

– Ovom prilikom želim izraziti iskrenu zahvalnost prof. dr. Venanu Hadžiselimoviću na njegovoj velikodušnosti i podršci. Želim mu još mnogo uspješnog rada i zalaganja za mlade ljude naše zemlje.

Dok mnogi mladi ljudi razmišljaju o odlasku iz Bosne i Hercegovina Nejra Durmić svoju budućnost vidi ovdje. Trenutno je na završnoj godini dodiplomskog studija, ali planira i upis master studije, smjer Javne nabavke na istom fakultetu. Svojim vršnjacima i svim budućim studentima poručuje da pronađu ono što vole i čime se žele baviti u životu.
– Vjerujte da možete učiniti sve ono što želite i prevladat ćete sve prepreke u životu. Lako je biti uspješan ako to odaberete.

Sve u svemu Nejra nam svima svojim primjerom pokazuje da studentski život i te kako može biti lijep, barem onoliko koliko ga sami studenti takvim naprave. Čestitamo Nejri na nagradi i želimo joj da nastavi da niže uspjehe!