Naslovnica BIH Narednih dana pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom

Narednih dana pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U Bosni i Hercegovini danas do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 34 stepena.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm) iznosile su: Novi Grad 24; Rudo 6; Foča, Sokolac 5; Bihać 4; Han Pijesak, Višegrad 2.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne vjetar južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Za srijedu, 26. juna, u BiH se prognozira umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 19,a najviša dnevna uglavnom između 25 i 31 stepen.

U četvrtak, 27. juna očekuje se sunčano uz umjerenu oblačnost. Lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna uglavnom između 26 i 32 stepena – saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.