Naslovnica ILIJAŠ Najperspektivnija kadetkinja BiH, Harisa Mešetović učestvuje na pripremama reprezentacije

Najperspektivnija kadetkinja BiH, Harisa Mešetović učestvuje na pripremama reprezentacije

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Kamp Stonoteniskog saveza BiH ”Stens” u Tuzli u nedjelju su napustili najbolje kadetkinje i kadeti, a jučer  su u istoj dvorani počele pripreme najboljih juniorki i juniora naše države.

Selektor juniorske reprezentacije BiH Goran Rajčić pozvao je na zimsko okupljanje Luku Mihailovića i Dinu Čizmića (STK Banja Luka), Marka Vučijaka (STK Mostar), Mirzu Hanića (Kreka Edelex, Tuzla), Jasmina Nišića (Brka 2007, Brčko Distrikt) i Ikbala Šetu (STK Vogošća).

”Dvojica reprezentativaca otkazali su dolazak iz opravdani razloga, pa smo pozvali dvojicu novih stonotenisera s rang liste najboljih. Tako će umjesto Luke Mihailovića na pripremama biti Adis Skopljak (STK Vitez), a umjesto Jasmina Nišića došao je Aladin Kurić (STK Bugojno)”, izjavio je selektor Rajčić.

Prema njegovim riječima, tokom priprema reprezentativci će biti podvrgnuti testovima snage i okretnosti, a glavnina rada bit će posvećena tehničko-taktičkom usavršavanju.

Selektorka ženske juniorske reprezentacije Amela Hadžiahmetović-Dizdarević iz Sarajeva, na pripreme je pozvala šest juniorki.

”U kampu su pozvane Elda Šehić (Spin 2012, Sarajevo), Snežana Marković (Perućica, Foča), Ajla Salkić (Stenes ‘73, Cazin), Nedžma Mulalić (Sarajevo ‘73), Azra Ahmetović (Kreka Edelex, Tuzla) i Iva Knezović (STK Mostar). Dolazak je otkazala jedino Snežana Marković umjesto koje je pozvana Harisa Mešetović iz Ilijaša, naša najperspektivnija kadetkinja”, izjavila je Hadžiahmetović-Dizdarević.

Zimske pripreme najboljih juniorki i juniora u Tuzli organizuju zajednički STK BiH i klub domaćin Kreka Edelex iz Tuzle, a trajat će do 31. januara.

Najboljih BiH stonotenisači u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji prve međunarodne provjere u ovoj godini imat će u junu na Balkanijadi u Rumuniji, te u julu na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.