Naslovnica FOTO Na jazeru Starača održan “Stream Tackle & Laks 2016” Spin kup

Na jazeru Starača održan “Stream Tackle & Laks 2016” Spin kup

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Jučer je na jezeru Starača štapove „ukrstilo“ trideset ribolovaca koji prakticiraju tehniku „lov ribe umjetnim mamcima sa obale“.

Nastupili su takmičari sa područja cijele Bosne i Hercegovine – iz Sarajeva, Jajca, Pala, Vogošće, Jablanice, Istočnog Sarajeva, Ilidže, Žepča, Konjica, Zenice, Ilijaša, Breze, te jedan takmičar iz Tetova, Makedonija.

Takmičenje je bilo revijalnog karaktera, ali i trening za članove reprezentacije BiH u ovoj disciplini. Njime je obilježen i početak sezone ribolova, te je u tu svrhu jučer u jezero Starača ubačeno oko 180 kilograma kalifornijske pastrmke koju je doniralo ribogojilište Laks i z Mostara.

Zbog lošeg vremena, riba nije bila raspoložena i aktivna, tako da i nije bilo značajnijeg ulova.

Nakon tri sata takmičenja, prvo mjesto je zauzeo Vladimir Klačar iz Sarajeva sa 5 ulovljenih riba, a sreća je odlučila da drugo mjesto zauzme Haris Fazlić iz Ilijaša sa ulovljenom štukom i treće mjesto Ognjen Borovčanin iz Pala sa ulovljene 3 pastrmke, koji su imali istovjetan rezultat.

Sponzor takmičenja je bila prodavnica ribolovne opreme „Stream Tackle“ iz Pala koja je za tri prvoplasirana takmičara i za najveću ulovljenu ribu obezbjedila vrijedne nagrade.

Takmičenje je pratilo 50-ak ribolovaca koji su, nakon takmičenja, nastavili sa rekreativnim ribolovom.

Organizator je bilo Udruženje „Bistro!“ iz Sarajeva, korisnik ribolovnog prava na vodama u opštini Ilijaš koje ovim takmičenjem nastavlja realizaciju svog kapitalnog projekta „Jezero Starača: Od deponije do ribolovne vode”.

Sve fotografije i video prilog sa takmičenja pogledajte na oficijelnoj stranici BistroBiH.