Naslovnica ILIJAŠ Na Gradskom stadionu u Ilijašu otvoren Barca Academy Camp Bosnia & Herzegovina

Na Gradskom stadionu u Ilijašu otvoren Barca Academy Camp Bosnia & Herzegovina

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Na Gradskom stadionu u Ilijašu otvoren je Barca Academy Camp Bosnia & Herzegovina. Svečanosti otvorenja prisustvovali su načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, predsjednik NK Ilijaš Selmir Vrabac i direktor JU KSC Ilijaš Nermin Hodžić.

U periodu od 26. do 30. juna 2024. godine, na terenima Gradskog stadiona Ilijaš, održat će se trening kamp za mlade nogometaše. Planirano je učešće oko 200 dječaka i djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine, u dobi od 6 do 16 godina. Tokom pet dana trajanja akademije, planirano je sedam treninga (pet u popodnevnom terminu od 18:00 sati, a 29. i 30. juna jutarnji treninzi od 08:30 sati, u trajanju od 90 minuta). Treninge će voditi treneri Barcine škole fudbala iz La Masije, uz asistenciju licenciranih trenera iz Bosne i Hercegovine.

Gradski stadion Ilijaš vrijedan 5,5 miliona KM otvoren je 2022. godine. Polaznicima ljetnog kampa Barca Academy BiH na raspolaganju su glavni i pomoćni teren, s vještačkom travom. Tribina stadiona je natkrivena, a svlačionice, tuš kabine i pomoćni prostori opremljeni su po najvišim sportskim standardima.

Prvi čovjek NK Ilijaš Selmir Vrabac smatra da je biti domaćini Barcinom kampu velika čast za NK Ilijaš, ali i prilika da omladinske škole fudbala prodube poznanstvo i saradnju: “Za nas je važno vezati NK Ilijaš i našu lokalnu zajednicu za globalni sportski brend, kakav je Barca Academy. Omladinski pogon je od posebnog interesa za razvoj i budućnost kluba, pa ćemo ovu sjajnu priliku iskoristiti da obogatimo naša iskustva i doprinesemo razvoju naših selekcija. Vjerujem da će to biti draga uspomena za sve koji budu učestvovali u ovom projektu.”

(radioilijas.ba)