Naslovnica FOTO Mladi Crvenog križa Ilijaš podijelili paketiće socijalno ugroženoj djeci

Mladi Crvenog križa Ilijaš podijelili paketiće socijalno ugroženoj djeci

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Mladi Crvenog križa Ilijaš uspješno su sproveli akciju sakupljanja i dodjele paketića za socijalno ugroženu djecu s područja naše općine.

Volonteri Crvenog križa Ilijaš su akciju pokrenuli 27.decembra 2014. godine. Slatkiše su skupljali u trgovačkom centru Konzum i trgovačkoj radnji Market “Han” Ilijaš. Na taj način ovi vrijedni volonteri su na djelu pokazali poznatu parolu “Humanost na broju jedan”.

Ono što je najbitnije jeste to da akcija ne bi urodila plodom da naši građani nisu pokazali veliku zainteresovanost i odziv za ovu akciju. Građani kao velika podrška i volonteri kao incijatori akcije sigurno su izmamili osmjeh i radost na licima najmlađih, onih najmlađih koje je upravo taj paketić odveo u puteve mašte i uljepšao im novogodišnju noć.

Najmlađi su paketiće primili u prostorjima Crvenog križa u Ilijašu 31.12.2014. uz jako lijepu i zanimljivu atmosferu. Za one koji iz opravdanih razloga nisu mogli prisustovati dodjeli, paketići su dostavljeni na kućnu adresu isti dan.

Mladi Crvenog križa Ilijaš kažu da su  jako zadovoljni odzivom građana, te im ovom prilikom upučuju čestitke i zahvale za ovaj humani čin.

Ekipa našeg portala je ispratila i podržala kompletnu akciju. Ovim putem još jednom  upučujemo iskrene četitke Mladima Crvenog križa i građanima našeg grada  na uspješno provedenoj akciji.