Naslovnica ILIJAŠ Međunarodni susret partnera u osnovnoj školi “Stari Ilijaš” u okviru realizacije Erasmus+...

Međunarodni susret partnera u osnovnoj školi “Stari Ilijaš” u okviru realizacije Erasmus+ projekta “Jačajmo samopouzdanje kod učenika u osnovnoj školi”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Danas je u OŠ „Stari Ilijaš“ bio posebno veseo dan i odisao je prijateljstvom i pozitivnom atmosferom, tokom susreta 9 partnera iz 6 država: Sjeverne Makedonije, Bugarske, Slovenije, Portugala, Litvanije i Bosne i Hercegovine.

Povod okupljanja je realizacija ERASMUS + projekta „JAČAJMO SAMOPOUZDANJE KOD UČENIKA U OSNOVNOJ ŠKOLI“

Domaćin ovog susreta bila je OŠ „Stari Ilijaš“ i predstavnice projektnog tima iz ove škole: Salketić Alma, Dizdarević Jasmina i Gradaščević Aida. Uz nesebičnu podršku direktora škole, gospodina Alić Adema, organizovali su susret partnera koji nikoga od gostiju nije ostavio ravnodušnim.

Susretu su prisustvovale i predstavnice Općine Ilijaš, pomoćnica načelnika Sanja Jozić-Zagorac i službenica za mlade, Enisa Mešetović, koje su svojim prisustvom ovaj susret uveličale i odale podršku timu za EU projekte iz ove Škole.

Pored 16 učesnika ovog susreta koji su danas uživali u ovoj školi, jedna partnerska organizacija je uzela online učešće na ovom susretu.

Prvom dijelu susreta prisustvovali su i predstavnici škole, direktor, gospodin Alić Adem, zamjenik direktora, gospodin Muhić Enver, psiholog škole, gospođa Kahriman Adna i pedagogica škole, Isić Amina.

Na jednom ovako velikom događaju, koji okuplja eksperte iz nekoliko Evropskih država, uspješno je rezimirano do sada urađeno planirano projektnim aktivnostima i dogovoreni su naredni koraci i aktivnosti.

“Ponosni smo što škola sa područja naše općine učestvuje u pisanju ovakvih projekata i realizuje projekte koji će odgojno-obrazovni proces u našim školama obogatiti rezultatima ovog projekta i pomoći našim nastavnicima da kroz obuku planiranu ovim projektom ojačaju svoje kompetencije o jačanju samopouzdanju kod učenika u osnovnim školam”, poručili su iz OŠ “Stari Ilijaš”