Naslovnica BIH Maloljetnik koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru je državljanin Saudijske Arabije,...

Maloljetnik koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru je državljanin Saudijske Arabije, bio s porodicom na odmoru

Foto: GSS Prenj
Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas
Maloljetnik, koji se jučer utopio na Jablaničkom jezeru, državljanin je Saudijske Arabije, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog Kantona.
“Maloljetna osoba iz Saudijske Arabije A. E. S., rođena 2008. godine, izgubila je život na Jablaničkom jezeru uslijed utapanja. U trenutku nesreće, višečlana porodica iz Saudijske Arabije bila je prisutna na lokalitetu. Smrt je proglašena na mjestu događaja od strane mrtvozornika, a uviđaj je obavljen pod nadzorom dežurnog tužitelja,” potvrdila je za Klix.ba iz glasnogovornica Tužilaštva HNK Ana Raijč.Podsjećamo, sinoć se na Jablaničkom jezeru, u mjestu Radešine, utopio maloljetnik.

GSS Prenj je saopćio da je u večernjim satima zaprimio dojavu da se u Jablaničkom jezeru utopio maloljetnik i da uviđajna ekipa na čelu sa kantonalnim tužiteljem traži pomoć ronioca u traženju tijela.

Na mjesto utapanja je izašao ronilački tim GSS Prenj te nakon što su locirali moguće mjesto gdje se nalazi utopljenik, iz drugog zarona su pronašli tijelo na dubini od oko pet metara.

Tijelo je izvučeno na obalu i predato uviđajnoj ekipi na dalji rad.

(klix.ba)