Naslovnica ILIJAŠ Lokalni tim Ilijaš organizuje zimski kamp pod nazivom “Winter magic”

Lokalni tim Ilijaš organizuje zimski kamp pod nazivom “Winter magic”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Lokalni tim Ilijaš Asocijacije srednjoškolaca u BiH u saradnji sa lokanim timom Visoko Asocijacije srednjoškolaca u BiH organizuje zimski kamp pod nazivom ‘’Winter magic’’ u periodu od 15. do 17.01.2016. godine. u planinarskom domu na Zbilju, Visoko.

Cilj projekta je aktviriti i podstači mlade na aktivizam u lokalnim zajednicama. Ciljana grupa su mladi drugih i trećih razreda srednje škole iz: Breze, Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Fojnice, Zenice, Visokog i Ilijaša, koji će imati priliku prisustvovati trodnevnom kampu. Prvi dan, 15.01.2016. godine ( petak) mladi će prisustvovati radionicama: ‘’ TEAM BUILDIN- identificiranje problema mladih u lokalnoj zajednici’’, ‘’Psihodrama’’, ‘’ Watch meeting’’ i prezentaciji ‘’ Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini’’.

Cilj ovih radionica jeste aktivirati mlade iz različitih lokalnih zajednica,i podstači ih aktivizmu i volontiranju, ukloniti predrasude i identificirati probleme koji povezuju već pomenute lokalne zajednice. Drugi dan, 16.01.2016. godine ( subota), učesnici će prisustvovati radionicama: ‘’ Rješavanje identificiranih problema mladih u lokalnoj zajednici’’, ‘’ Diskriminacija’’ i ‘’ Strateška komunikacija’’, ‘’ Lobiranje’’ i ‘’ Fundraising’’. Cilj radionica jeste da napravimo uličnu akciju koja će se bazirati na identificiranom problemu, također, učesnici će imati priliku razviti vještine dobrog lobiranja i organizovanja ’’ Fundraising’’ aktivnosti.

Razgovarat ćemo o diskriminaciji međe mladima, i razviti im vještine strateške komunikacije. Treći dan, 17.01.2016. godine (nedjelja) proći ćemo kroz kratku evaulaciju kampa, i realizovati uličnu akciju, a nakon toga slijedi posjeta Konjičkog kluba ‘’ Visoko’’.

Rezultat cjelokupnog projekta su zasigurno 25 srednjoškolaca sa usvojenim znanjem u fundraisingu, strateškoj komunikaciji i sposobnosti da prepoznaju predrasude i stereotipe u svom okruženju, i zasigurno 25 jako motivisanih srednjoškolaca koji će težiti ka promjeni. Takvi mladi će pridonijeti razvoju svoje lokalne zajednice u cjelini.

Winter Magic kamp