Naslovnica BIH Lijepe vijesti: Međunarodni aerodrom Tuzla povećava broj letova ovog ljeta

Lijepe vijesti: Međunarodni aerodrom Tuzla povećava broj letova ovog ljeta

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Pegasus kreće od 3.8. sa jednim sedmičnim letom iz Istanbula za Tuzlu, subotom. Ovako će letjeti do kraja ljetnog reda letenja, a intenzivno se pregovara o nastavku operacija zimi i povećanju frekvencija.

Ogromna vijest! Haličević je uspio u onom što godinama drugi direktori samo pričaju i nisu uspjeli! Bravo Tuzla.

nepoznato.gif

Već smo napisali da Wizz Air tokom 9. mjesecapovećava letove za Tuzlu iz Memmingema sa 3 na 5 letova. Iako je prije ovo bilo objavljeno samo za 8. mjesec, sada će tako letjeti do 26. oktobra Nakon toga ove zime će letjeti 3 sedmice leta.

Kompanija od 3.9. dodaje treći let za Basel, kako će letjeti do kraja 10. mjeseca, nakon čega ponovo ima 2 sedmice leta. Kompanija od 4. septembra povećava i Dortmund sa 3 na 4 leta, kako će letjeti i iduće zime.

Wizz Air tokom sedmog mjeseca ima samo 8 sedmičnih letova za Tuzlu. U osmom mjesecu broj letova povećava na 10, a od devetog mjeseca povećava na čak 12 letova sedmično. Sa Pegasusom to znači 13 letova sedmično, a kada ukalkuliramo i letove Tailwinda i Freebirda za Antalyu to je 17 sedmičnih letova. Iduće zime Wizz Air će imati devet sedmičnih letova kako je i prvotno planirano, piše Zamaaero.