Naslovnica BIH Konačno odabrana lokacija, Mostarci će Novu godinu uz Joksimovića dočekati na šetalištu

Konačno odabrana lokacija, Mostarci će Novu godinu uz Joksimovića dočekati na šetalištu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Spektakularnim programom uz jednu od najvećih regionalnih zvijezda, Željka Joksimovića, Mostar će u 2024. godinu uploviti na pozornici smještenoj uz šetalište Nikole Šubića Zrinskog.

Tradicionalno, novogodišnji program u Mostaru započet će dječijom Novom godinom točno u podne u kojoj će najmlađe Mostarce zabaviti Lola klaunovi i mađioničar Stefano, saopćio je organizacijski tim dočeka Nove godine u Mostaru.

Kako dodaju, vrhunac zabave za najmlađe bit će novogodišnja predstava s Djedom Mrazom koju će izvesti Pozorište lutaka Mostar.

“Ispraćaj stare godine i najbolja zabava u državi krenut će već od ranih večernjih sati uz dobru glazbu kojom će atmosferu zagrijavati DJ Majerski. U nastavku najluđe noći posjetitelje će domaćim i stranim hitovima zabavljati mlada i sve popularnija pjevačica Antoniette Čerkez”, otkrili su organizatori.

Zvijezda novogodišnje večeri Željko Joksimović svojim će najvećim hitovima uvesti Mostarce i njihove goste u 2024. godinu.

Organizatori su dodali da će novogodišnji program svojim repertoarom zadovoljiti sve ukuse i generacije te prisutnima učiniti noć nezaboravnom.

Osim muzičko-produkcijskog spektakla, kazali su da će ovo biti i turistički događaj koji će u Hercegovinu privući brojne goste iz Bosne i Hercegovine i okolnih država.

“Mostar je ove godine jedna od najpoželjnijih destinacija regije za novogodišnji provod zbog kojeg se u Mostaru, ali i okolnim gradovima, već odavno traži ‘krevet više’. Ovogodišnji doček potvrđuje status najpoželjnije destinacije kojoj Mostar teži protekle tri godine”, zaključili su u saopćenju.

Inače, na tradicionalnoj reprizi dočeka 1. januara 2024. godine, Mostarci će uživati u dva koncerta kada će nastupiti grupa Gabrijel i zvijezda večeri Ivo Jurić.

Tako je napokon potvrđena lokacija dočeka Nove godine u Mostaru, koja je duže vrijeme bila predmet spora. Za doček Nove godine bila je, naime, prvo planirana lokacija između Hrvatskog narodnog kazališta koje je u izgradnji i zgrade Vlade Federacije BiH, ali je to izazvalo oštre reakcije bošnjačkih predstavnika, koji su isticali da se radi o dijelu Lakišića harema. Proteklog ljeta održano je više protesta na kojima su predstavnici Islamske zajednice zatražili povrat tog zemljišta.

Nakon toga su osvanuli i plakati na gradskim ulicama u znak protesta protiv proslave na ovoj lokaciji, nakon čega je ona promijenjena.