Naslovnica ILIJAŠ Karate: Pogledajte finalnu borbu mladih Ilijašana (VIDEO)

Karate: Pogledajte finalnu borbu mladih Ilijašana (VIDEO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Teško je nabrojati sve uspješne rezultate Karate kluba “Rašid Buća” iz Ilijaša, ali o internacionalnim turnirima gdje god se naši karatisti pojave mnogo se govori. Razlog za to su mnoge ostvarene medalje, ali u posljednje vrijeme i sve mlađi učesnici koji postaju izvrsni takmičari i reprezentativci BiH.

Karate 2

Redakcija našeg portala je pisala o seniorima iz KK “Rašid Buća”, a članak možete pogledati ovdje, ali ovaj put vam predstavljamo dvojicu mladih takmičara u kategoriji borbe dječaci 2004.g +45kg.

Naime, dječaci Hamed Kadrić i Abed Draginović pokazali su odličan karate na prethodnom turniru u Prozoru pobjedivši po dvije borbe, te su se na kraju sastali u finalu pomenute kategorije.

Na taj način, ova dva perspektivna mlada takmičara su za klub ostvarili i zlatnu i srebrenu medalju u svojoj kategoriji.

U nastavku možete pogledati video u kojem Kadrić (AO-plava oprema) i Draginović (AKA-crvena oprema) rade finale.

Danas je u Prozoru održan internacionalni karate turnir “Rama open 2015″Naš klub je učestvovao sa 10 takmičara od kojih su njih 7 osvojili medalje i to:5. Zlatnih:-Kadrić Hamed (borbe dječaci 2004.g. +45.kg.)-Ramić Elmir (borbe dječaci 2002.g. +55.kg.)-Livoreka Vahida (borbe seniorke -55.kg.)-Balta Adin (borbe seniori -67.kg.)-Brkić Emina (borbe seniorke -68.kg.)1. Srebro:-Draginović Abed (borbe dječaci 2004.g. +45.kg.)1. Bronza:-Subašić Aida (borbe djevojčice 2002.g. +47.kg.)Ekipu su vodili treneri Subašić Azmir i Buća Raif.(VIDEO: finale borbe dječaci 2004.g. +45.kg. Draginović Abed vs Kadrić Hamed )

Posted by Karate Klub ”RASID BUCA” – Ilijas on Saturday, October 24, 2015

 

Prvo mjesto je pripalo Kadriću koji je u finalu pobjedio 2:1.

Ineče, Hamed Kadrić je reprezentativac BiH i osvajač državne medalje.