Naslovnica BIH Kanton Sarajevo: Zatvoren javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih

Kanton Sarajevo: Zatvoren javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Do sada je zaprimljeno 1.295 prijava, a s obzirom na prijave putem pošte, u Ministarstvu očekuju da će konačan broj prijavljenih biti viši od 1.300

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo raspisalo je 23. oktobra Javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih, koji je zatvoren jučer, 14. novembra.

Do sada je zaprimljeno 1.295 prijava, a s obzirom na prijave putem pošte, u Ministarstvu očekuju da će konačan broj prijavljenih biti viši od 1.300.

Naglašavaju da je ovo do sada najveći broj zahtjeva od 2017. godine, kada je prvi put raspisan ovaj javni poziv.

Komisija za provođenje javnog poziva počet će s radom od sljedeće sedmice.

– S obzirom na veliki broj pristiglih prijava, nadamo se će će lista uspješnih biti prezentirana u drugoj polovini decembra. Ministarstvo se zahvaljuje svim aplikantima na iskazanom interesu i sa zadovoljstvom konstatujemo da je sistem bodovanja, koji je prvi put sačinjen na ovakav način, naišao na odobravanje jer gotovo da nije bilo primjedbi – saopćili su iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, prenijela je Služba za protokol i press KS.

(avaz.ba/FENA)