Naslovnica +OSTALO Kakvo će vrijeme biti do kraja sedmice?

Kakvo će vrijeme biti do kraja sedmice?

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Jutros je u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne bilo pretežno vedro. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne po kotlinama prevladavala je magla ili niska naoblaka, dok je na planinama bilo vedro.

U nastavku pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice. 

U utorak u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i na planinama sunčano. Po kotlinama u većem dijelu Bosne magla ili niska naoblaka tokom cijelog dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –5 i 0°C, na jugu zemlje od –1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od –1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U srijedu, u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i na planinama pretežno sunčano. Po kotlinama u većem dijelu Bosne magla ili niska naoblaka tokom cijelog dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –5 i 0°C, na jugu zemlje od –1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od –1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U četvrtak, prolazno povećanje oblačnosti sa zapada. Po kotlinama u većem dijelu Bosne prijepodne magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –6 i 0°C, na jugu zemlje od –2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od 0 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U petak u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i na planinama pretežno sunčano. Po kotlinama u većem dijelu Bosne dugotrajna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od –1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od 0 i 7°C, na jugu zemlje i u Krajini do 12°C.