Naslovnica ILIJAŠ Ilijaški izviđači u posjeti Turskoj

Ilijaški izviđači u posjeti Turskoj

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Povodom kampovanja izviđača  u Turskoj, koje je predviđeno od 19. – 28. jula ove godine,  danas je, u 11 sati održan roditeljski sastanak u OŠ „Hašim Spahić“ u Ilijašu.

Naime, 25-27 izviđača iz Ilijaša, posjetit će ovu prelijepu državu. Nijaz Rastoder, Predsjednik  upravnog  odbora  odred  izviđača  „Mladost“ iz Ilijaša, rekao je nešto više o posjeti:

djevojcice„Na poziv Turske, izviđači iz nekoliko gradova Federacije posjetit će Tursku. Prvo ćemo posjetiti jednu planinu blizu Istanbula i tu ćemo ostati dva dana. Naredna destinacija i nezaobilazna je posjeta Istanbulu sa predviđenim aktivnostima., gdje ćemo se zadržati tri dana. Odlazak na more predviđen je za posljednja dva dana gdje ćemo imati plivanje kao aktivnost. Moram istaći podršku općinskog načelnika Akifa Fazlića koja je neizostavna svaki put i ovom prilikom zahvaljujem se Načelniku“.

Nijaz Rastoder , Predsjednik  upravnog  odbora  Odred  izviđača  „Mladost“ iz Ilijaša, istakao je da djecu vodi odgovorna i vrlo spremna ekipa. Načelnik odreda je Nedžad Bešlija, profesor tjelesnog odgoja koji je izuzetno spretan u aktivnostima ,Meho Džindo, Meho Mešetović ( Keso )  i Dženana Hajdarević predvodit će ekipu ilijaških izviđača. Sretan put i lijep boravak u Turskoj želimo svim izviđačima kao i osoblju koje ih prati.

Autor: Alma Omerović