Naslovnica ILIJAŠ I ove godine u OŠ „Srednje“ biće upriličen edukativno – zabavni događaj...

I ove godine u OŠ „Srednje“ biće upriličen edukativno – zabavni događaj pod nazivom „Noć geografije – GeoNight 2024“

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Inicijativu za održavanje Međunarodne manifestacije „GeoNight“ prvi je put predložio Francuski nacionalni geografski odbor 2017. godine. Od tada se svake godine istovremeno širom svijeta održavaju različiti događaji s ciljem promocije geografije, geografskih koncepcija i geografskih istraživanja. Ovaj događaj po drugi put dolazi u OŠ „Srednje.

Prema riječima nastavnika geografije iz ove škole Mahira Mališevića tim povodom biće upriličeno niz edukativnih i zabavnih radionica, a održaće se u četvrtak 25.04.2024 godine sa početkom u 19h.

„Ove godine našem događaju prisustvovaće i astronomsko društvo „Orion“ koji će našim učenicima omogućiti posmatranje svemira teleskopom, te održati niz predavanja o nebeskim tijelima, crnim rupama itd. Također čast mi je najaviti da će gost predavač biti i uvaženi profesor geografije Vedran Zubić, koji će se učenicima predstaviti sa svojom već dugogodišnjom aktivnošću „Vedra geografija“, koja ovoga puta dolazi i u OŠ „Srednje“. Učenici će do kasnih noćnih sati biti dio planiranog sadržaja a zatim prespavati noć u školi u improviziranim spavaonicama, što će njima znam biti posebno zabavno“, zaključio je Mališević.

Nastavnik Mahir je na kraju istakao da se nada da će ovaj događaj prerasti u tradiciju koja će se već od naredne godine proširiti sa školskog na općinski nivo a možda i kantonalni…

(radioilijas.ba)