Naslovnica FOTO Halid Bešlić i Bibija Kerla uručili paketiće članovima Udruženja “Budi mi drug”...

Halid Bešlić i Bibija Kerla uručili paketiće članovima Udruženja “Budi mi drug” Ilijaš (FOTO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Danas je u prostorijama Udruženja “Budi mi drug” Ilijaš, održana dodjela novogodišnjih paketića koje je obezbijedila Bibija Kerla.


(FOTO GALERIJA)


Paketiće je uručio poznati bh. pjevač Halid Bešlić koji je održao i mini koncert za sve prisutne.

DSC_0883

– “Nisam znao za ovo udruženje, jer sam sva ostala obišao u Sarajevu. Ova su djeca sjajna i talentovana, vole da im se pristupa kao i ostaloj zdravoj djeci a to je moj način. Sistem treba pomoći i ovoj ustanovi, mi kao pojedinci možemo malo i to su ovakve akcije. Napravili smo mini koncert i otpjevali nekoliko mojih pjesama. Bibija me pozvala i ja sam rado prihvatio poziv za druženje s ovim mališanima, a sad ćemo dolaziti i češće“,kazao je Halid uz koga su djeca oduševljeno i gromoglasno pjevala „Zlatne strune“, „Miljacku“, „Prvi poljubac“ i ostale neprolazne hitove.

DSC_0900

Bibija Kerla kaže da je u svom humanitarnom radu, zbog pitanja jednog dječaka da li će dobti novogodišnji paketić, došla na ideju da organizuje akciju „365 dana-365 paketića“.

DSC_0936
– “Osim ove akcije, podijelit ću paketiće i u O.Š. Podlugovi, Vogošći, Varešu, Sarajevu. Pitala sam ovu djecu koja je njihova najveća želja i oni su rekli Halid Bešlić. Pozvala sam odmah Halida i brzo smo sve organizovali, rekla je Kerla zadovoljna što je obradovala mališane.
Dževada Čelik, majka dječaka Salke Čelika prezadovoljna je radom udruženja i ovom akcijom“.

DSC_0941

– “Udruženje pruža dobre usluge, radionice, ove aktivnosti su dodatna radost. Naravno trebalo bi nam i puno više. Djeca vole da plešu, pjevaju, velika nam je čast što je Halid došao i djeci ne treba puno da budu sretni i zadovoljni, ovo su djeca koja isijavaju čistu ljubav”, kazala je Dževada za Radio Ilijaš.

DSC_0953

Predsjednica Udruženja “Budi mi drug” Meliha Mešetović kaže da je 2015. godina bila jako uspješna, imali su puno aktivnosti, punu podršku Općine Ilijaš.

– “Sretna sam i kao roditelj i predsjednica Udruženja što je Halid ovdje. On je čovjek humanista i hvala mu što je izdvojio svoje vrijeme za nas i došao da izmami osmijeh na lice naše djece. Ove smo godine obezbjedili paketiće preko Bibije Kerle i HKD Napredak, a uvijek se javi i neki donator, tako da svako dijete dobije po dva-tri paketića za Novu godinu“, ponosno će Meliha.

DSC_0968

Udruženje trenutno broji 55 članova, a pozivaju se i oni koji nisu članovi da dođu, prisustvuju radionicama i uvjere se koliko su djeca sretna.

Sve fotografije pogledajte na našoj facebook stranici.