Naslovnica BIH GRAS uputio važno obavještenje: Danas izmjena režima javnog gradskog saobraćaja

GRAS uputio važno obavještenje: Danas izmjena režima javnog gradskog saobraćaja

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Gradski saobraćaj Sarajevo najavljena je, za danas 24. juni od 16 do 21 sat, izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza zbog održavanja “BiH povorke ponosa 2023”. 

Kako se navodi u saopćenju za javnost, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS a zbog ‘BiH povorke ponosa 2023’, u subotu 24. juna od 16 do 21 sat trolejbuske linije 102 Otoka – Jezero i 107 Dobrinja – Jezero neće biti u funkciji odnosno vozila na tim linija preusmjeravat će se na terminal Trg Austrije.

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji od Pofalića do Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom. Autobuska linija 41 Drvenija – G.Velešići mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Drvenije polazit će sa Željezničke stanice. Autobuska linija 16b Dom Armije – Koševsko Brdo i minibuska linija 74 Park – Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska. Autobuska linija 23a Željeznička stanica – Reljevo Dom – Dobroševićidijelimično će mijenjati trasu i saobraćat će ulicom Put života u oba pravca.

“Privremenu obustavu saobraćaja, za vrijeme prolaska kolone učesnika Manifestacije, vršit će pripadnici MUP-a KS, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja uspostavit će se redovan režim rada“, navodi Služba za odnose sa javnošću GRAS-a.