Naslovnica ILIJAŠ Danas svečano otvorena asfaltirana dionica puta u Bioči

Danas svečano otvorena asfaltirana dionica puta u Bioči

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Općinski načelnik g. Akif Fazlić i načelnik Općine Centar g. Dževad Bećirević svečanim presijecanjem vrpce svečano su ozvaničili završetak radova i pustili u upotrebu novoasfaltirani put u Bioči, od mekteba prema naselju Ključ u dužini od 310m, širine puta 3m.
Ova dionica puta je asfaltirana sufinansiranjem Općine Ilijaš koja je za ovu namjenu iz svog Budžeta izdvojila 29.500,00 KM, Općine Centar u iznosu od 5.000,00 KM i građana Bioče koji su učestvovali sa 2.000,00 KM. 

Bioca2Općinski načelnik g. Akif Fazlić izrazio je zadovoljstvo što je Bioča bogatija još jednim infrastrukturnim objektom, te zahvalio Općini Centar na čelu sa Općinskim načelnikom i naglasio da ovo nije prvi put da Općina Centar pruža pomoć Općini Ilijaš.

Predsjednik Savjeta MZ Luka g. Elmin Brkić također je izrazio zadovoljstvo realizovanim projektom, zahvalio se Općini Ilijaš, Općini Centar kao i građanima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta te istakao da će oko 100 domaćinstava svakodnevno koristiti ovu dionicu puta, koja je prije asfaltiranja bila u izuzetno lošem stanju.

Građani Bioče zadovoljni asfaltiranjem puta, uputili su zahvalnost rukovodstvu Općine Ilijaš i Općine Centar kao i svojim sugrađanima koji su pomogli realizaciju ovog projekta.

Izvođač radova na ovom lokalitetu bila je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vršila je firma “ARTING BH” d.o.o. Sarajevo. 
Na ovoj dionici postavljeno je i 13 novih rasvjetnih tijela.

Stanovnici naselja Bioča trenutno realizuju projekat izgradnje hajr česme, koja će zvanično biti puštena naredne godine.
Bitno je napomenuti i to da su građani Bioče uručili zahvalnice Općinskom načelniku g. Akifu Fazliću, g. Dževadu Bećireviću kao i građanima, donatorima koji su pomogli asfaltiranje ovog lokalnog puta.

Autor: Adha Masnopita